Slunce v Blížencích

20. 5. 2024 v 15:00 vstoupilo Slunce do Blíženců v doprovodu Neptuna v Rybách, který ukáže Slunci jeho božskou, zářivou tvář, což může Slunce dojmout až k slzám. O dva dny později se přidá mocné Pluto, které Slunce podpoří a dodá mu sílu, aby projevilo to, co se skrývá uvnitř něho. Když odhalí svoji pravou tvář, bude z něj proudit to, čeho je plné. Slunce v Blížencích potřebuje proud blízkých duší, aby si mohlo povídat, sdílet své pocity, emoce a zážitky, ulevit si i potěšit se, získat informace, dozvědět se něco nového, komunikovat a navazovat vztahy s blízkým okolím. Máme-li kolem sebe spřízněné duše, někoho, kdo nám rozumí, proud energie, živá výměna mezi námi proudí. Buďme rozumní, ale nebuďme vážní. Otevřeme své srdce, smějme se, radujme se a vyjděme ven, kde můžeme potkat blízké duše. Užívejme si doteky přírody, její šepot, hlazení větru a zpěv ptáků. Příroda je jako mateřská náruč, která nás vyživuje a poskytuje vše, co potřebujeme. Čerpejme energii, kterou nám nezištně dává. I když nám jsou její tajemství skrytá, je přirozená, na nic si nehraje a nic nepředstírá. Vždy nám dokáže moudře poradit, proto vnímejme, co nám říká a všímejme si toho, co se v nás odehrává. Užívejme si hojnost přírody a učme se od ní, abychom zahojili svůj nedostatek. Když navážeme přátelský vztah sami se sebou, staneme se svým nejlepším přítelem. To je člověk, který je nám vždy při těle a rozumí naší duši. Porozumíme-li sobě, pochopíme druhé, protože všichni jsme v podstatě stejní.

23. 5. Jupiter na konci Býka vytvoří harmonický aspekt s Neptunem v Rybách a otevře nám cestu k Bohu, k bezpodmínečné lásce. Každý máme boží království anebo chceme-li světlo v sobě. Kdo věří, že cesta k Bohu, ke světlu, k Lásce vede přes temnotu duše, hledá poklad, světlo v sobě a nenechá se svést pozlátky, která jsou kolem nás. Důvěřujeme-li sobě, otvíráme se poznáním skrze své tělo, poznáváme svůj vnitřní svět, rozvíjíme sebedůvěru a své tvůrčí nadání, abychom spatřili zázraky, které jsou za našimi zraky. V nás je boží láska, božské dary a tvůrčí nadání. Přijměme se bez podmínek. Pod tímto laskavým spojením vstoupí

26. 5. guru Jupiter na 1 rok do znamení Blíženců, aby rozšířil naše poznání, komunikaci a přinesl nové informace, které mohou být povznášející stejně jako zrádné. Budeme hledat duchovní rozměr svého života, vzroste zájem o nové poznatky, vědu, filosofii a budeme chtít být blíž k lidem, bratrům a sestrám, které jsou naší duši blízcí. I když v nás mohou probouzet negativní pocity a emoce, jsou našimi učiteli, protože nás informují a inspirují. Informace je energie, která se nás dotýká, vstupuje do nás a formuje nás. Zvažujme, co slyšíme a nechme se utvářet myšlenkami, které nás rozvíjejí a jejich energie nás pozvedá. Na nás záleží, co si vybereme a čemu věříme. Vše má své pro a proti a my se musíme umět zorientovat, vybrat si a nenechat se rozhodit vším, co se říká. Zejména těmi, kteří by nás chtěli natlačit do své formy, předělat k obrazu svému a přesvědčit o své pravdě. Všeobecně uznávaná pravda nemusí být pro nás pravdivá. Třeba tvrzení, že sport je důležitý, je pravdivé, ale pro osobu, která je stále v pohybu, je důležitý odpočinek. Naučme se naslouchat si a důvěřujme sobě. Vše, co nám život přináší, je učební lekcí. Kdo má odvahu studovat život, který není jen okolo nás, ale i v nás, kde máme svoji studnici moudrosti, učí se, poznává a roste.

3. 6. se duchovní učitel Jupiter spojí s mocným Plutem ve Vodnáři, který otevře cestu k informacím, které jsou ukryté hluboko v nás. V nás je opravdový život, proto skutečnou pravdu nepoznáme tak, že se o ní přesvědčíme, ale tím, že ji cítíme a proto pravda může bolet. Zjistíme-li, že jsme někomu či něčemu věřili a naletěli jsme, máme pocit, že vše bylo špatně, že jsme špatní, ztrácíme sebedůvěru a smysl života, pro který jsme žili. Každá bolest časem odezní. Když využijeme její transformační sílu, pronikneme ke své přirozenosti, postavíme se do své opravdové síly a budeme sami sebou. Neztraťme se v záplavě informací v podobě pocitů a emocí, ale naučme se jim naslouchat. To jsou ty správné informace, které nás vedou k důvěře v sebe, ke své pravé podstatě a osvobozují nás od toho, co s námi není v souladu.

31. 5. se Merkur spojí s Uranem v Býku, který je vyšší oktávou Merkura a tak nám může ledacos dojít. Všímejme si jiskřiček, záblesků světla, které vnášejí jas do naší mysli. Můžeme si uvědomit, jak smýšlíme, jak nás myšlenky spojují s tím, na co se zaměřujeme a jak se nám to, k čemu naše mysl míří, postupně zhmotňuje. Pozornost je energie a hmota je koncentrovaná energie, proto si vytváříme realitu takovou, jaké myšlenky nosíme ve své hlavě. Otevřeme svoji mysl a osvoboďme se od programů, které nám neprospívají. V hlavě je náš svět, který změnou myšlení můžeme změnit. Nic není takové, jak si myslíme. Podívejme se na svůj život s nadhledem. Dokážeme-li vidět celkový obraz a naše mysl je klidná, vidíme jasně a jsme ve stavu osvícení.

Venuše, která bude v Blížencích od 23. 5 do 17. 6., se 4. 6. spojí se Sluncem v Blížencích. Přijměme svůj život s láskou a udělejme z lásky k sobě taková rozhodnutí, abychom se cítili dobře. Chceme-li tvořit harmonický, laskavý svět, musíme být sami v harmonii. Jděme cestou lásky, tam, kde naše láska vzkvétá a kde nás provází. Tím místem je naše srdce, proto je láska stále s námi. Chybí-li nám sebeláska, snažíme se druhým zalíbit, děláme vše pro to, aby nás měli rádi, a jsme zklamaní, když nás odmítnou. Když se máme rádi, dokážeme si nastavit zdravé hranice a dokážeme opustit vztahy a lidi, se kterými se necítíme dobře. Otevřená srdce dokáží lásku sdílet. Jsou-li si naše srdce blízká, rozumíme si i beze slov. Stačí drobný pohyb a chápeme jeden druhého. Když na sebe křičíme, naše srdce se vzdalují. Udělejme krok k lásce a obejměme se beze slov. Sdílejme laskavá slova a pohlaďme hlasem či dotykem.

13. 6. vytvoří Slunce příznivý aspekt s Chironem v Beranu. Nevyléčená traumata nás oslabují. Jsme-li zranění, nejsme celiství a přitahujeme lidi, kteří nás chtějí léčit. A často ti, co chtějí nejvíce pomáhat, sami potřebují pomoc. Potřebujeme-li někoho, kdo nás zachrání, vytváříme nezdravé, závislé vztahy. Každý se něco neseme, ale tíha toho záleží na tom, jak s tím naložíme. Neuzavírejme se do svého smutku, který nás odděluje od sebe i druhých. Nadechněme se a vyjděme ven, kde poznáme lidi, kteří mají podobné problémy. Sdílený problém je poloviční a sdílená radost, která nás potěší, je dvojnásobná. Otevřme se blízkosti a nechme se inspirovat jinými. Změníme-li postoj ke svému zranění, změní se naše pocity a promění se naše realita.

Od 3. 6. do 17. 6. pobude Merkur v Blížencích, ve svém domovském znamení. Hned 4. 6. se spojí s Jupiterem a 14. 6. se Sluncem v Blížencích. Jaké informace ve skutečnosti k životu potřebujeme? Co opravdu potřebujeme vědět? Informace nás formují. Stáváme se tím, co čteme, posloucháme, sledujeme a jak přemýšlíme, proto vybírejme moudře, co do svého informačního pole pustíme. Smýšlejme o sobě pozitivně, chvalme se a staňme se svým nejlepším přítelem. Jsme-li sami spokojeni, jsme na druhých nezávislí, a pokud nás život baví, je radost s námi pobývat. Všichni se chceme bavit a k tomu potřebujeme někoho, s kým se můžeme bavit. Když nám někdo naslouchá, nejlépe nás poslouchá a zábava jde naším směrem, kam chceme my, život je zábava. Každý má co říct a chce promluvit, proto nezapomínejme vést se svými blízkými dialog a ne monolog. Uvědomme si svůj projev a nebojme se projevit. Umění projevu, co a jak říct a neříct, je alfou a omegou lidského pokolení. Slova nás dokáží dostat na kolena i z kolen zvednout, proto zacházejme s nimi rozumně a zodpovědně.

A na závěr citát od řeckého dramatika a politika Sofokla: „Jediné slovo stačí na to, aby vybudovalo nebo zničilo štěstí.“

Autor: Hanna Lapacho www.astrohannalapacho.cz 


Nejnovější články na našem portálu

červenec 24, 2024 166
„Zázrak je jev ve světě viditelném (tedy smysly vnímatelný) mimo obvyklý řád, přesahující síly...
červenec 22, 2024 248
22. 7. 2024 v 9:45 vstoupilo Slunce do Lva za podpory milujícího Neptuna v Rybách, který se nás...
červenec 08, 2024 4922
„Je nutné zvyšovat svůj duchovní, psychický a energetický potenciál, který bude sloužit...
červen 25, 2024 383
Již antická medicína přisuzovala vodě léčivé účinky. Kromě země, vzduchu a ohně je voda jedním ze...
červen 20, 2024 651
20. 6. 2024 ve 22:51 vstoupí Slunce do znamení Raka a bude následovat Merkura a Venuši, kteří do...
červen 17, 2024 574
V dnešní uspěchané době se stále více lidí snaží najít přirozené způsoby, jak zlepšit své zdraví a...
červen 12, 2024 7666
Viz také. Dermatitida, Zánět, Svědění, Vyrážky, Problémy s kůží EMOCE Cítíte se kontrolováni,...
červen 12, 2024 9036
Může takhle vypadat žena ve své síle? Tak křehce? Zranitelně? Právě proto, že je ve své síle, může...
červen 04, 2024 759
Člověk, který často soudí a kritizuje, vidí všude kolem sebe jen nešťastné a zkažené lidi. Pyšný...
červen 04, 2024 574
„Působí již tím, že jsou. Stojí osaměle a mají zvláštní kouzlo, zvláštní osobitou krásu. A ještě...
květen 22, 2024 642
V poslední době jsem zde četla několik stížností od mužů, kteří si tak trochu hráli do noty, když...
květen 22, 2024 623
Neviditelné záření, které se vyskytuje na určitých místech zemského povrchu, znají lidé již od...
PODPOŘTE NAŠÍ PRÁCI A ZAŠLETE NÁM FINANČNÍ DAR, VELICE DĚKUJEME.
2201380141/2010. Pro platby ze zahraniční: FIO Banka, a.s.
IBAN: CZ7720100000002201380141

NEBO PŘES PAYPAL třeba 111,- nebo 222,- Kč

Nejčtenější články na našem portálu osobního rozvoje

16 květen 2020 2075139
Věřím, že každý se někdy zarazil nad "časem", tedy lépe řečeno nad čísly na hodinách, která na...
4 listopad 2019 516135
Taky jste si všimli, že stále více lidí hlásí různé formy intolerance nebo alergie na pšenici,...
20 září 2023 458566
Naše jméno nás representuje na veřejnosti a je do jisté míry i naší vizitkou. Každé jednotlivé...
1 prosinec 2020 294587
Nauka o číslech nebo-li numerologie je prastará opravdu zajímavá věda. Možná právě proto byla po...
28 září 2023 283922
1. Změna spánkových vzorců: nervozita, horká chodidla, přerušovaný spánek Pocit únavy po probuzení...
3 říjen 2023 273605
Byla roztěkaná, utahaná a kafe pila neúměrně rychle. Prý musí brzy jít, protože na ni doma čeká...
6 říjen 2023 260742
Ekzémy vyjadřují náš VNITŘNÍ ZÁPAS mezi tím počem toužíme, a tím co ve skutečnosti prožíváme....
13 duben 2020 253819
Pokud opakovaně vídáte čísla 11, 111 nebo 1111, je pro to důvod. Nejčastějším způsobem, jakým...
3 srpen 2019 252144
Zajímá vás, zda jste byli v minulém životě mužem či ženou nebo příčina smrti, co nás čeká po...
12 prosinec 2020 243581
Obezita znamená z mluvy naší duše nejen POTŘEBU OCHRANY, OBAL STRACHU, ale také ÚTĚK PŘED -...
30 květen 2022 241868
VYSOKÝ KREVNÍ TLAK - Duchovní příčina Vysokým tlakem trpí lidé, kteří v sobě dusí VELKÝ TLAK....
29 srpen 2021 215772
Každá myšlenka vibruje, každá myšlenka vyzařuje nějaký signál a současně přitahuje jí odpovídající...
7 leden 2018 207417
O konceptu dvojplamenů toho bylo napsáno hodně a koluje mnoho názorů a přesvědčení. Zdá se, že...
30 září 2019 189694
Mohlo by se zdát, že čísla na dveřích jsou abstraktní, kromě základní orientace nic neznamenající...
17 září 2020 186900
V dnešní době snad už neexistuje jediná žena, která by neměla nějaké "ženské problémy". Čím je to...
27 srpen 2020 184610
Většinu mužů přitahují silné ženy. Někdo si na ni troufne jiný jen tak z povzdálí kouká a...
6 prosinec 2018 177083
Jste štíhlá, cvičíte, držíte dietu, ale stále nemůžete zhubnout velké břicho ? KDE JE CHYBA? Náš...
23 září 2019 167284
"To, čím jsi, záleží na třech faktorech:na tom, co jsi zdědil, co z tebe udělalo tvé okolí a co...
25 listopad 2020 163755
Často se dva dospělí dají dohromady a jenom donekonečna přehrávají svá dětská dramata. Poměrně...
13 srpen 2022 161486
Tak jak nic v životě není náhoda, není ani náhoda, že žena porodí syna. Tím, že žena přivede na...
24 květen 2018 143351
Každý z vás jistě ví, jaký se píše rok, nyní, když dávám dohromady tento článek, jsme na sklonku...
20 červenec 2022 128487
Když muž skutečně miluje a otevře své srdce ženě, měla by žena o jeho zranitelné srdce pečovat a...
21 květen 2020 125036
OBKLAD Z JABLEČNÉHO OCTA: – Vezměte si bavlněný ručník nebo nějaký hadřík a namočte ho v...
29 červenec 2022 123021
MIGRÉNY a bolesti hlavy nebo-li náš PAPIŇÁK V HLAVĚ - DUCHOVNÍ PŘÍČINA Bolest z fyzického hlediska...